de ai van Ajax

een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton

 ©  Vincent Westerweel

Ajax is één van de grote Griekse helden van de Trojaanse oorlog: met zijn veroveringen spekt hij de Griekse oorlogskas en hij stuurt vele Trojanen naar de onderwereld. 

Na 10 jaar strijd eindigt – met het Trojaanse paard – dan eindelijk de belegering. Ajax wacht op zijn erkenning, maar ziet de begeerde wapenuitrusting van Achilles naar Odysseus gaan. 

Vol jaloezie en woede besluit hij de daders te vermoorden. Hij wordt echter met waanzin geslagen en in een psychotische toestand slacht hij een kudde schapen die hij voor de legerleiders aanziet. 

Vernederd, woest en beschaamd keert hij terug naar zijn bruid.

Op Amsterdam Fringe Festival speelde de ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton, zonder uitzondering, op een uitverkochte locatie voor een enthousiast publiek. De voorstelling werd getipt door Amsterdam Fringe Festival, De Uitkrant en de Volkskrant.

Uit het juryrapport van het Amsterdam Fringe Festival:
De tekst is sterk en de liedjes van Dolly Parton zijn een leuke, ‘fringy’ toevoeging. De jury geeft grote complimenten aan de figuranten van het stuk: een slimme vondst die je niet vaak ziet in het theater en die de voorstelling helemaal afmaakt. 
Reynout Dekimpe viel bij de jury op als zeer getalenteerd acteur. 

tekst Sietse Remmers spel Reynout Dekimpe, Sietse Remmers, figuranten met dank aan Amsterdam Fringe Festival, 30CC Leuven, CAS-CO Leuven

de ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton is een locatievoorstelling -die zowel op een binnen-, als buitenlocatie werd gespeeld- en speelde in theaterseizoen 19/20 op Amsterdam Fringe Festival en FAKtheater van 30CC Leuven.

%d bloggers liken dit: